Freek Vonk knutseltips!
Op zoek naar leuke activiteiten voor kinderen? Dan zijn deze eenvoudige, leuke knutseltips misschien iets voor jou! Maak samen met de kinderen een wereld vol tropische en kleurrijke dieren. Wat dacht je van een kameleon, sprinkhaan of kleurrijke slang? Hieronder vind je een aantal suggesties met bijbehorende materialen.

 • Freek Vonk knutseltips - Marsival
  Kameleon

  Knip van chenilledraad een meter groen af. Begin met het groene chenilledraad om een potlood te wikkelen. Laat aan het uiteinde een stuk chenilledraad uitsteken en rol dit een stukje op. Dit wordt de staart. Knip 2 stukjes groen chenilledraad af voor de poten. Steek deze stukjes door de romp en buig ze in de juiste vorm. Maak van een stukje oranje chenilledraad de tong, deze steek je vast in de romp. Plak op de kop met knutsellijm 2 wiebeloogjes.

 • Freek Vonk knutseltips - Marsival
  Slangen

  Rijg op het chenilledraad kralen in leuke kleuren. Lijm op het uiteinde een pompon, dit is de kop. Lijm 2 wiebeloogjes op de pompon.

 • Freek Vonk knutseltips - Marsival
  Sprinkhaan

  Schilder een wasknijper met plakkaatverf bijna helemaal groen, alleen de voorzijde en binnenkant schilder je rood. Knip 2 stukjes groen chenilledraad voor de pootjes. Dit chenilledraad schuif je door de opening in de wasknijper, vouw de pootjes in de juiste vorm. Plak aan de voorzijde wiebeloogjes.

 • Freek Vonk knutseltips - Marsival
  Spinnetjes

  Knip van chenilledraad 4 gelijke stukken voor de poten. De lengte is afhankelijk van de grootte van de pompons. Zoek 2 pompons bij elkaar voor het lijfje, een grotere en een kleinere. Lijm met knutsellijm de 2 pompons aan elkaar. Vouw het chenilledraad in de juiste vorm zoals het voorbeeld en lijm deze onder het lijfje. Plak op de kleinste pompon met knutsellijm 2 wiebeloogjes.