Winter knutseltips

 • Winterlantaarn - Marsival
  Winterlantaarn

  Gebruik een glas met deksel als basis voor de lantaarn. Schilder met glansverf drie rondjes als basis voor de sneeuwpop. Het onderste rondje is groter dan de rest. Geef de sneeuwpop vervolgens ogen, knopen, armen van stokjes, een oranje neus en een zwart hoedje. Natuurlijk kan een vrolijk gezichtje niet ontbreken.

 • Sneeuwpop 3D-kaart - Marsival
  Sneeuwpop 3D-kaart

  Vouw een gekleurd vel dubbel in de breedte. Maak van een ander vel papier een waaier door een strook van 1 centimeter vanaf de rand naar binnen te vouwen. Draai het vel om en vouw het weer 1 centimeter naar binnen tot het papier volledig gevouwen is. Nu heb je een waaier! Maak vervolgens het gezicht van de sneeuwpop op de kaart en plak een witte waaier als kraag en een zwarte waaier als hoed.

 • Krasfolie sneeuwpop - Marsival
  Krasfolie sneeuwpop

  Een leuke knutsel voor de allerkleinsten! Hiervoor heb je de krasfolie sneeuwman nodig. Gebruik een kraspen om het krasfolie weg te krassen en tover glitterende kleuren tevoorschijn. Je kunt de sneeuwpoppen ophangen aan de touwtjes om de groep of de klas te versieren.

 • Lampionnen maken - Marsival
  Lampionnen maken

  Maak de groep of de klas gezellig met gedecoreerde lampionnen. Gebruik hiervoor (glitter)verf en een penseeltje, zodat je voorzichtig te werk kunt gaan. Versier de lampionnen bijvoorbeeld met stipjes, sneeuwvlokjes en sneeuwpoppen. Maak een slinger van lampionnen en hang kleine LED-lampjes door de slinger heen zodat ze extra goed opvallen.