Over Marsival

Terug in de tijd

De naam Mar-Si-Val is afkomstig van de oprichters Marcel, Simonne en Valère, die vanuit hun Gentse woning kleinschalig begonnen met het verkopen van papier, schoolbenodigdheden en kantoorbehoeften.

Marsival is van start gegaan in 1948 en symboliseert dus bijna 70 jaar onderwijs. In deze  periode werd het onderwijs algemeen toegankelijk voor iedereen. Daar heeft Marsival met haar producten een belangrijke rol in gespeeld. Door vooruitstrevend te zijn, alert te reageren en aandacht te hebben voor de vraag vanuit het onderwijs, maar vooral door te inspireren en te informeren.

Klein begonnen

Vandaag de dag is Marsival in Vlaanderen een gevestigde naam. Toch is Marsival klein begonnen; Marcel, Simonne en Valère begonnen kleinschalig met het verkopen van papier, schoolbenodigdheden en kantoorbehoeften in hun woning te Gent. Van deze drie mensen is de naam ‘Mar-Si-Val’ afkomstig. Het eerste magazijn kwam er in de Voskenslaan in Gent. Marsival was toen goed gekend voor haar eigen uitgaven van o.a. praatplaten van Jaklien en Spelevaren.


 
       

1988 - 2003 | tijd om te verhuizen

In 1988 werd er verhuisd naar de Nonnemeersstraat en in 1999 naar de Kapellestraat in Waarschoot. Tot 2003 bleef het bedrijf binnen de familie Ceriez. 

 


 
       

2003 - 2011 | nieuwe eigenaar en nieuw pand

In 2003 werd het bedrijf verkocht. In 2011 werd er gebouwd en verhuisde Marsival naar een nieuw en ruim pand op een klein industrieterrein in Nevele waar we tot 2017 gevestigd waren. 

 


 
       

2014 | opname in de Heutink Groep

In januari 2014 werd Marsival opgenomen in de Heutink Groep om haar vleugels verder uit te slaan in een internationaal kader. 

 


 
       

2017 | Verhuis naar Waregem

In januari 2017 werd de locatie in Nevele te klein, daarom verhuisden we naar een magazijn dat dubbel zo groot was, te Waregem.

 


 
       

2018 | Fusie Marsival en Duboccage Raes

Vanaf januari 2018 zijn de bedrijven Marsival en Duboccage gefusieerd tot Marsival - Duboccage bvba. Dit ging gepaard met de  verhuis naar de nieuwe locatie te Gullegem.

 

Inloggen

Log in om een bestelling te plaatsen

  • Meer dan 70 jaar ervaring
  • Servicegericht team
  • Laagste prijsgarantie
  • Zeer ruim assortiment met oog voor kwaliteit