Basisschool De Verwondering Lent

”Verwondering staat aan het begin van alle wijsheid (Plato).”

De Verwondering Lent

Ontwerp gestoeld op de visie van de school
’Basisschool de Verwondering vraagt om openheid, vertrouwen hebben in elkaar én in kinderen. Nieuwsgierig zijn naar de ander en de wereld om ons heen. Het is een wonder om te zien hoe ieder kind zijn of haar eigen talenten ontwikkelt.’ Deze stelling is de basis van brede school De Verwondering in Lent. Deze visie moest terugkomen in het ontwerp van hun nieuwe gebouw. De IPC school besteedt veel aandacht aan de 21st Century Skills en was op zoek naar een betekenisvolle en uitdagende leeromgeving.

 • Teaser 1 Lent
 • Teaser 2 Lent
 • Teaser 3 Lent
 • Teaser 4 Lent

Unieke, multifunctionele leerpleinen
De Verwondering had de wens om drie multifunctionele leerpleinen in te richten. Elk leerplein tegemoetkomend aan een bepaalde leeftijdsgroep (onder-, midden- en bovenbouw). Daarnaast moest ieder leerplein beschikken over fysieke, multifunctionele ruimtes die geschikt zijn voor zowel de rustige momenten (instructies en zelfstandig werken) als de drukkere activiteiten als spel, techniek en kunst. Een plek die uitnodigt tot bijvoorbeeld het voorbereiden van een toneelstuk maar ook een plek waar je je even terug kunt trekken en lekker op je gemak een boekje kunt lezen.

De verwondering Lent

Ateliers met uitdagende werkplekken

Binnen deze leerpleinen worden kinderen uitgedaagd om samen en op eigen wijze tot ontwikkeling te komen.
Geen standaard klassenopstellingen meer maar ateliers met uitdagende werkplekken voor activiteiten zoals spel, wetenschap, techniek, kunst en cultuur.

 • Teaser Lent
 • Teaser Lent
 • Teaser Lent
 • Teaser 4

De leerpleinen worden dagelijks op vele verschillende manieren met veel plezier ingezet. Tot groot genoegen van zowel het team als de leerlingen van De Verwondering.

  Binnenkijken bij andere basisscholen

  Bekijk hier recent gerealiseerde inrichtingen in het primair onderwijs.

  Meer informatie over inrichten

  • Meer informatie?
   Meer informatie?

   Heb je een vraag of wil je meer informatie over de inhoud op deze pagina of een ander onderwerp? We helpen je graag verder. Neem gerust contact op met ons klantenserviceteam. Je vindt alle gegevens hier:

  • Service & support
   Service & support

   Heb je een vraag of wil je informatie? We helpen je graag verder. Op deze pagina vind je alle informatie over bestellen en betalen, leveren en retourneren, veelgestelde vragen en contactmogelijkheden.

  • Shop meubilair
   Shop meubilair

   Direct zoeken in het aanbod aan standaard meubilair? Zelf je ideale meubel samenstellen? Je vindt het complete aanbod standaard meubilair op categorie verzameld in onze online shop. Plaats meubels op je wensen- of bestellijst of bestel direct!